Google Adsense ile para kazanma rehberi

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Google Seo Web Sitesi Web Tasarım

Google Adsense ile para kazanma rehberi

Google Adsense ile para kazanma rehberi

Google AdSense, bloglar, web siteleri veya YouTube videoları gibi içeriklerden para kazanmak için kullanabileceğiniz bir reklamcılık programıdır. Müşteriler bunun üzerinden reklam vermek için ödeme yaparlar ve bu gelirin bir kısmını sitenizde veya kanalınızda reklam barındırarak elde edersiniz. AdSense‘e kaydolmak ücretsizdir.

AdSense , web sitesi operatörlerinin içeriğe dayalı olarak alakalı Google reklamları yayınlayarak , tıklamalara veya gösterimlere göre gelir elde ederek sitelerinden para kazanmalarına olanak tanıyan bir reklam platformudur. Web yöneticileri, html etiketlerini değiştirerek Adsense reklamlarını web sitelerinde istedikleri yere yerleştirebilirler.

Yeni bir blog oluşturduysanız veya zaten para kazanmak istediğiniz mevcut bir web siteniz varsa, Google AdSense cevap olabilir. Ürünlerinin ve hizmetlerinin reklamını yapmak isteyen milyonlarca reklamverenle, birisinin sitenizde reklam yayınlamak isteyeceği ve daha da önemlisi size para ödeyeceği için büyük bir şans var!

Google Adsense’e Giriş..

Daha önce kısaca bahsettiğimiz gibi, AdSense, Google’ın reklamverenlerin reklamları için doğru yayıncıları ve web sitesi sahiplerini eşleştirmelerine yardımcı olan ürünüdür. Bununla birlikte, reklamverenleri yayıncılarla eşleştirmek için birlikte çalıştıkları için AdSense, AdWords‘e çok benzer.

Google’ın algoritması sayesinde, web siteniz yalnızca web sitenizle ilgili reklamları gösterecektir. Dolayısıyla, siteniz sağlık ve fitness ile ilgili bir blogsa, reklamlarınız büyük olasılıkla sağlık anahtar kelimeleriyle alakalı olacaktır..

Daha önce bir Adwords kampanyası yürüttüyseniz, arama veya görüntülü reklam ortakları ağını kullanma seçeneğiniz olduğunu fark edeceksiniz. AdWords ilk çıktığında, reklamverenlerin yalnızca Google‘ın web sitesindeki anahtar kelimeleri hedeflemelerine izin verildi, bu da onları ulaşabilecekleri kişi sayısıyla sınırladı.

Ancak, AdWords’ü yayınladıktan 3 yıl sonra Google’ın dahice bir fikri vardı: Web yöneticilerinin sitelerinde reklam görüntülemesine ve reklam gelirini bölmesine izin verin. Ve yaptıkları da tam olarak buydu!

Öncelikle Google’ın web sitenizi onaylaması gerekir. Google, onay için ölçümlerini açıklamaz. Ancak sitenizin benzersiz içeriği varsa ve AdSense politikaları‘na uyuyorsa başvurmanızda fayda var. En az 18 yaşında olmalısınız..

Onaylandıktan sonra, sitenizde reklamların görünmesini sağlayabilirsiniz. Hangi tür reklamların yayınlanacağını ve sayfanın neresinde görüneceklerini seçebilirsiniz. Ancak sitenizde görünen şirketler orada olma hakları için teklif veriyor.

AdSense, reklamverenlerinin içeriğinize ve ziyaretçilerden reklamlarına tıklama alma olasılıklarına bağlı olarak web sitenizde yer için rekabet etmelerine izin verir. Google, ikincisini reklamverenin “kalite puanı” ile belirler. Burada iki faktör rol oynamaktadır. Bunlardan biri tıklama oranı veya TO‘dur. Bu, Google’ın reklamları tıklayacağını düşündüğü sitenize gelen ziyaretçilerin yüzdesidir.

Diğeri, Google’ın “reklamı görüntülemekten kaynaklanan kullanıcı deneyiminin kalitesini etkileyen faktörler” olarak adlandırdığı bir gruptur. Google bunların ne olduğunu açıklamaz, ancak yardım sitesine göre, reklamın alaka düzeyi ve açılış sayfası deneyimi çok önemlidir..

Yüksek Kaliteli içerikler oluşturun!

Daha fazla tıklama almanın ve gelirinizi artırmanın en iyi yolu, ziyaretçileriniz için değerli içerik oluşturmaktır. Trafik oluşturarak, tıklama alma şansınızı artırırsınız. Ve insanları çekerek siteniz reklamverenler için çekici hale gelir.

Google AdSense, sitenize yerleştirdiği reklamları içeriğinizin odağına dayandırır. Dolayısıyla, hedef kitlenize uygun reklamlar istiyorsanız, iyi hedeflenmiş içerik oluşturmanız gerekir.

Bunu başarmak için, aklınızda net bir hedef pazar olmasını istersiniz. Bu, muhtemelen web sitesi oluştururken karar vermişsinizdir..

Bu sürece zaman ayırırsanız, Google AdSense, web sitenizin içeriğiyle daha alakalı reklamlar sağlayabilir. Bu tür reklamların kullanıcılar tarafından tıklanma olasılığı daha yüksektir ve sonuç olarak geliriniz artar.

Adsense İçin Diğer Önemli İpuçları!

1: Mutlaka anahtar kelime çalışması yapın.

adsense

2: Sayfa yükleme süresiyle başlayın , 3 saniyenin üzerindeki herhangi bir yükleme süresi, kullanıcının rakibinizin sitesine atladığı anlamına gelebilir. Web sitenizin organik aramalarda üstte çıkması için mutlaka temel SEO ayarlarını yapın, veya yaptırın..

3: Asla kullanıcı deneyimini engelleyen çok fazla reklam birimi yerleştirmeyin.

4: Mobil siteler için, sayfanın üst kısmına, sayfanıza gelen herkesin görebileceği bir 320 × 100 reklam yerleştirin.

5: Masaüstü siteler için dikey reklam birimleri kullanın. Kullanıcılar bir sayfada hareket etse bile bunlar görünür kalır. 300 × 600 düzeni, masaüstü cihazlar için reklamverenler arasında popüler bir reklam boyutudur.

6: Reklam düzenini değiştirmeye ve iyileştirmeye devam edin . Kullanıcılar belirli bir reklam düzenine alışırlar ve banner körlüğüne yol açan reklamları görmezden gelmeye başlarlar. Böyle bir durumda, yerleşimlerin güncellenmesi yenilik getirebilir.Düzeni güncellerken her zaman AdSense politikalarını aklınızda bulundurun..

Güvenlik önlemlerini sağlayın..

1: AdSense çoğu kısımda reklam güvenliğini sağlasa da, yayıncıların ayrıca kullanıcılara, reklamverenlere veya AdSense politikasına herhangi bir şekilde zarar verebilecek herhangi bir faaliyette bulunmamaları önerilir.

2: Web sayfanızdaki reklamlara asla tıklamayın.. Buna geçersiz tıklama denir ve Google’ın sistemi, bu tür yanlış uygulamaları tespit etmede oldukça proaktiftir. Anında ceza, iki tıklamalı reklamları veya bir hesap yasağını içerir.

3: Daha fazla tıklama alma umuduyla aldatıcı veya yanıltıcı reklam düzenleri kullanmayın . Bu tür uygulamalar için, reklamlar ve içerik arasındaki sınır net değilse hesaplar askıya alınabilir.

4: Sayfa başına reklamları değil, içeriği en üst düzeye çıkarın . Orijinal ve düzenli olarak güncellenen içeriğin web sitenizin odak noktası olmaya devam etmesi önemlidir.

Otomatik reklamları kullanabilirsiniz.

AdSense, yayıncılar için daha iyi hale getirmek için özelliklerini güncellemeye devam ediyor. Her yeni özellik, bir şekilde veya başka şekilde, yayıncılara reklam gelirlerini en üst düzeye çıkarma fırsatı yaratır. Her geliştirmenin nihai amacı, yayıncıların daha iyi reklamlar yayınlamasını sağlamak, kullanıcıların ilgisini çekmek ve AdSense kazançlarını artırmaktır.

Bu, yayıncıların web sitelerine yalnızca bir JavaScript pasajı eklemesi gerektiği anlamına gelir ve AdSense, web sayfalarını analiz etme, potansiyel reklam yerleşimlerini bulma, reklamları görüntüleme ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlama dahil diğer her şeyi yönetecektir.

Yayıncıların sayfalarda mevcut yerleşimleri varsa, otomatik reklamlar, yeni yerleşimlere alan atarken bunları dikkate alır.

AdSense ne kadar ödüyor?

Artık AdSense hesap kurulumunuzu yaptınız ve reklamlarınızı yüklediniz, AdSense‘ten ne kadar kazanmayı bekleyebilirsiniz?

Kötü haber şu: hesaplamak zor..

Reklamverenler yukarıda belirtilen unsurlara bakar ve tıklama başı maliyet veya TBM denen şeyi tahmin eder. Bu, birileri sitenizdeki bir reklamı her tıkladığında ödeyecekleri miktardır.

Web sitenizi, açık artırmaya koyduğunuz bir manzara resmi olarak düşünün. Bir müzayede evi, manzara resmi koleksiyonerlerine teklif vermeyi kabul eder. Resim ne kadar kaliteli olursa, o kadar fazla rekabet olur ve o kadar çok para alırsınız.

Google kullandığı tüm ölçümleri yayınlamadığından, gerçekte ne kadar kazanacağınızı tahmin etmek zordur.

Sonuç olarak;

Google AdSense‘ten para kazanmak istiyorsanız, en iyi yol bunu yasal olarak yapmaktır. Kendi reklamlarınızı tıklamak veya başkalarına bunu yapması için ödeme yapmak iyi bir fikir gibi görünebilir, ancak çoğu zaman hesabınızın yasaklanmasıyla sonuçlanabilir.

Sadece tüm paranızı kaybetmekle kalmayacak, aynı zamanda Google ve diğer reklamverenler gibi yasal işlemlerle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Tavsiyemiz: sistemi kandırmaya çalışmayın..

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir